Гевреци със сусам

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515351505111
Гевреци със сусам
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 3
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15-20 бр.
"За малки и за големи - домашни гевречета със сусам"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл.
  • мая - половин пакетче
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1ч.л.
  • брашно - 400 г.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в топло прясно мляко със захарта и 2 с.л. от брашното.

Оставяме да шупне.

Слагаме брашното в купа и прибавяме яйцето, белтъка, солта, олиото и готовата мая. Замесваме еластично тесто. Удряме тестото 30 пъти в масата.

Тестото се намаслява и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто разделяме 20 топчета.

Те се разточват първоначално между дланите, а после върху намаслен плот на фитили. Два по два усукваме фитилите и краищата им се слепват добре.

Поставяме ги на разстояние в тавата върху хартия за печене. Поръсваме със сусам.

Оставяме отново да втасат около 15 минути.

Печем в загрята на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: