Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от сини сливи

Конфитюр от сини сливи

Конфитюр от сини сливи
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
"И вие ли като нас просто обожавате конфитюр от сини сливи?"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 4 кг
  • захар - 2 кг
  • оцет - 50 г
  • индрише - 5 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме четири килограма добре узрели сини сливи. Измиваме ги хубаво. Махаме им костилките и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме ги в дълбока тенджера и ги засипваме с два килограма захар. Захлупваме ги и ги оставяме да престоят така 18-20 часа.

След това слагаме на котлона и варим, като често разбъркваме с дървена лъжица.

Капваме капка върху чиния и когато тя не се разлива, значи конфитюрът е готов.

Прибавяме оцета и индришето, нарязано на дребно, и варим още пет минути.

Сваляме от огъня и пълним в добре измити и подсушени бурканчета с конфитюра от сини сливи.

Затваряме хубаво с капачки и изваряваме за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Аз също слагам лимонена киселина понякога, но в случая съм я заместила с оцет, който изпълнява същата роля, като на лимонената киселина, а именно да не се захаросва сладкото.
29.02.2016 18:55
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Накрая добавям лъжичка лимонена киселина.
29.02.2016 16:39