Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Бял боб с прясно мляко в гърне

Бял боб с прясно мляко в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
31/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Бобът, заради който забравяме за всякакви месца на скара..."

Необходими Продукти

  • бял боб - 250 г
  • магданоз - 5 корена
  • масло - 1 с.л. краве
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта накиснете боба. На другия ден сменете водата и прехвърлете боба в гърне.

Добавете ситно нарязаните лук и корени от магданоз. Варете на тих огън, докато бобът омекне, но не напълно.

Пригответе запръжка от брашното и маслото, разредете я с млякото и я сипете в гърнето.

Варете яхнията до готовност на боба. Овкусете ястието със сол и черен пипер.

Белият боб с прясно мляко в гърне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: