Селски Кашкавалки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Селски Кашкавалки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
05/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16 бр.
"Винаги сме знаели, че на село се приготвят най-вкусните кашкавалки, а ето че сега има и вкусно доказателство за това"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • масло - 80 г
  • брашно - 140 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага водата да се стопли. После се добавя маслото, нарязано на кубчета, да се разтопи, сол и черен пипер. Когато започне да ври, се добавя брашното и се разбърква, докато се сгъсти, да стане като качамак.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. След това се добавят яйцата едно по едно и сместа се разбърква с миксер. Накрая се добавя кашкавалът, като се оставя съвсем малко от него за поръсване.

Взема се тава и се намаслява съвсем малко. От сместа се взема по една лъжичка и внимателно се поставят в тавата като топки. Между тях трябва да има разстояние.

Поръсват се с останалия кашкавал и се пекат във фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: