Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от тиквички и ориз

Мусака от тиквички и ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Мусака от тиквички и ориз1 / 2
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Лека лятна мусака, която често ще присъства на трапезата ви!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 броя
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • ориз - 300 г бланширан
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • За заливката
  • яйца - 2 - 3 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна на ситно и нарежете останалите зеленчуци на кубчета.

Загрейте зехтина и сложете първо лука и чесъна да се запържат леко, след което добавете останалите зеленчуци.

Щом и те се запържат, добавете ориза, предварително измит, запържете и него и долейте вода в съотношение 1:3 ориз - вода.

Овкусете с подправки и разбъркайте. Сложете подправките и оставете на котлона, докато оризът се свари, като от време на време бъркате.

Прехвърлете сместа в тава, загладете отгоре и полейте със заливката от разбърканите заедно яйца, кисело мляко и щипка сода.

Сложете мусаката да се запече и да стегне заливката в предварително загрята фурна.

Мусаката от тиквички и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Антон
Антон
Може и да импровизирате, но каквото и да правите не изяждайте чинията. Сипете си още. :D Да ви е сладко.
26.07.2014 14:09
2
Силвия
Силвия
Току-що изпробвах рецептата и мисля, че се получи страхотно!Благодаря!
06.09.2013 20:21
2
2