Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Рагу с тиква, гъби и лечо сос

Рагу с тиква, гъби и лечо сос

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931517141
Рагу с тиква, гъби и лечо сос1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиква - 350 г
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 80 г
  • лук - 1 бр.
  • жълта чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • люта чушка - 1 бр. малка
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 4 парчета
  • зехтин - 40 мл
  • мащерка - 2 стръка
  • магданоз - 4 стръка
  • карамфил - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - Смлян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и тиквичката и ги нарязваме на малки парчета около 2 см.

Поръсваме с лимонов сок и около една трета от зехтина, сол и се оставят да се мариноват.

Лукът, чушките, нарязани на тънки ивици, и се запържват в зехтина, докато омекнат. Добавете настъргани домати, разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън.

Загрейте маслото и запържете чесъна и гъбите до златисто кафяво. Прибавяме и тиквата, върху нея тиквичките, мащерката, магданоз, карамфил, сол и черен пипер.

Изсипете половин чаша вода и когато заври, намалете котлона. След 20 минути проверете дали всичко е омекнало.

Сипваме в чиния и добавяме сос Лечо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: