Печено агне на бавен огън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печено агне на бавен огън1 / 2
17/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
"Правилно казват хората, че хубавите работи стават бавно, и с агнешкото е така"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 цяло младо агънце
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вино - 2 ч.ч.
  • мазнина - за намазване по време на печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взема се едно цяло и младо агънце и добре се почиства от вътрешности. Натърква се добре със сол, черен пипер, а отвътре и с червен пипер и се залива с виното.

Оставя се да престои така за 1-2 часа, след което се забожда на шиш за чеверме. Добре се намазва с мазнина и се слага да се пече 25-30 см от жарта. По време на печенето редовно го намазвайте с мазнина, за да не прегори.

Най-добре е да набодете лой на пръчка и да го мажете така от разстояние. Цялото печен отнема около 3-4 часа и е готово, когато месото започне лесно да се отделя. След това се маха шиша и месото се поднася, накъсано на парчета със свежа пролетна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
34
20
10
Дай твоята оценка: