Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Орехови гофрети с кленов сироп, круши и къпини

Орехови гофрети с кленов сироп, круши и къпини

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Орехови гофрети с кленов сироп, круши и къпини
Снимка: Анонимен
1 / 3
19/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За приготвянето на перфектните гофрети не е достатъчно само да имате гофретник - трябва ви и нашата изпитана рецепта за хрупкави орехови гофрети"

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • захар - 1 ч.л.
  • бакплувер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 20 г разтопено
  • орехи - 20 г смлени
  • За соса
  • кленов сироп - 4 с.л.
  • конфитюр от къпини - 100 г
  • круши - 1 бр.
  • орехи - 50 г на половинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме соса, като нарязваме крушата на кубчета, сипваме парчетата в тиган и заливаме с кленовия сироп. Загряваме за 5 минути и сваляме от огъня. Добавяме орехите и конфитюра и разбъркваме.

След това приготвяме тестото: В купа сипваме брашното, бакплувера, канелата и захарта.

Правим кладенче в средата и сипваме жълтъка и млякото. Разбъркваме до получаване на гъсто, гладко тесто. Добавяме маслото и орехите и разбъркваме.

В друга купа разбиваме белтъка, след което го добавяме в тестото. Внимателно разбъркваме сместа.

Печем гофретите в гофретник, според инструкциите на уреда. При сервирането можем да намажем /полеем/ предварително гофретите или да поднесем соса отделно в сосиера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: