Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Желирана торта със свински джолан, краставички и каперси

Желирана торта със свински джолан, краставички и каперси

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Желирана торта със свински джолан, краставички и каперси
Снимка: Зори
1 / 3
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Мъжете може и да не са големи почитатели на шоколадовите торти, но за тази са готови на всичко"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • каперси - 1 с.л.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 10 зърна
  • желатин - 2 пакетчета (по 10 г)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите, нарежете ги на едро, праза почистете и нарежете на кръгчета, чушката почистете от семената и нарежете на ивици.

В тенджера под налягане сложете джолана с морковите, праза и чушката, посолете с малко сол, добавете черния пипер на зърна и бахара. Залейте с вода, колкото леко да покрие продуктите, захлупете с капака и варете до готовност на месото (след като започне да излиза силна пара от клапана - засечете около 35-40 минути).

Отдръпнете от котлона тенджерата и когато парата спадне, отворете капака на тенджерата и я оставете да се охлади.

Нарежете джолана на парчета. Прехвърлете месото в купа. Добавете от сварените морковчета и чушка, каперсите, нарязаните кисели краставички и разбъркайте хубаво, за да се разпределят равномерно. Бульона прецедете през цедка, за да остане бистър.

Разтворете пакетчетата желатин в малко студена вода и изчакайте, докато набъбне.

Загрейте на котлона 400 мл от бульона на водна баня, овкусете със сол и в него добавете желатина при непрекъснато бъркане.

Във форма за кекс поставете голямо парче фолио за свежо съхранение и намокрете с малко количество от бульона. Наръсете половината магданоз, нарязан на ситно.

Наредете ред от месото с краставички и каперси, морковчета, чушка, поръсете с магданоз и отново сложете ред от месото и зеленчуците. Добавете няколко от сварените в бульона зърна черен пипер и бахар.

Залейте накрая с бульона с желатин, така че да се покрият всички продукти. Покрийте формата за кекс с фолио и поставете в хладилник най-малко за 8 часа или най-добре за цяло денонощие.

Поднесете охладената солена торта като студено предястие или мезе (идеалното мезе за вино, бира, узо, водка или ракия).

Добър апетит и наздраве!

Желираната торта със свински джолан, краставички и каперси е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Silvia Rangelova
Silvia Rangelova
Поздравления за рецептата! Не е сложна и е много интересна и предполагаемо вкусна!
01.11.2017 20:43
4
1
Зори
Зори
Благодаря ви момичета за хубавите думи...те значат много за мен! Трогната съм!
Сърдечен поздрав,
Заря
05.10.2017 08:51
11
Невена Блажева Иванова
Невена Блажева Иванова
Адмирациии за рецептата..
..апетитно,..поднесено с много вкус!
04.10.2017 23:07
14
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Поздравления Зара ,страхотно ястие и много красиво поднесено :))))) Браво ,много си добра !
04.10.2017 18:22
13