Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш А ла Кристина

Сладкиш А ла Кристина

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сладкиш А ла Кристина1 / 2
28/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 парчета

Необходими Продукти

  • грис - малко повече от 1 ч.ч.
  • брашно - 1 голяма ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • мед - 100 гр.
  • бакпулвер - 10 гр.(1 пакетче)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбъркват брашното с гриса и бакпулвера. В отделна купа се разбиват яйцата със захарта и се добавя леко загрятото мляко с разтворения в него мед.

Така получената смес се добавя към сухата смес и се разбива добре. Намазнява се голяма тава за печене, в която се изсипва цялата смес.

Пече се на леко загрята фурна на 180 градуса около 50 минути.

Сладкиша се поръсва още топъл с пудра захар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дими
дими
ще стане ронлив и сух
09.05.2015 16:20