Комбиниран сач

Комбиниран сач
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
12/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Искахме да кръстим рецептата Най-вкусният сач с два вида месо, ароматна наденица и много мерак, но нямаше място"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г филе
  • свинско месо - 400 г филе
  • наденица - 2 бр. сурова, домашна
  • лук - 2 глави кромид
  • печурки - 5 - 6 бр. култивирани
  • червени чушки - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на кубчета, наденицата - на колелца, лука и чушките - на шайби, гъбите - на филийки.

Сложете сача на котлон, сипете малко олио и сложете първо свинското месо да се готви под капака за около 20 мин, след това добавете лука, чушките и гъбите, гответе още 10 мин, след това пилешкото и наденицата и гответе още 10 мин.

След това налейте виното, добавете подправките и гответе до пълна готовност на слаб огън.

Накрая поръсете ястието с кашкавал и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: