Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с глазура

Ябълков сладкиш с глазура

Ябълков сладкиш с глазура1 / 2
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 400 г
  • стафиди - 150 г
  • За плънката
  • ябълки - 1.5 кг
  • лимонов сок
  • конфитюр от кайсии - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта и солта се разбиват, докато захарта се разтопи. Едно след друго се добавят яйцата.

Слага се брашното, смесено с бакпулвера и стафидите. Разместват се добре. Тестото се разстила в намаслена тава.

Ябълките се обелват, нарязват се на тънки резенчета и веднага се поръсват с лимонов сок. Подреждат се върху тестото в желаната форма. Сладкишът се пече в загрята фурна на 190 градуса.

Кайсиевият конфитюр се затопля в малка тенджера, минава се през цедка и се нанася равномерно върху ябълките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: