Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и сметанов сос

Гювеч със свинско и сметанов сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Гювеч със свинско и сметанов сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Хората, които обичат добрата храна, са най-добрите хора, затова - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 к.л. на прах
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 250 г
  • чери домати - 5 - 6 бр. (по желание)
  • топено сирене - 180 г
  • бяло вино - 100 мл
  • олио
  • готварска сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се овкусява със сол, черен пипер, соев сос и чесън на прах. Слага се в съд с капак и се оставя да престои така около 6 часа. След това глинен гювеч се намазва с олио и се слага ред от месото.

Отгоре се разпределят нарязани на шайби лук, моркови, чушка, гъби и топено сирене. Следва ред месо и отново ред зеленчуци и топено сирене.

Така до изчерпване на продуктите. Накрая за разкош се слагат цели чери доматки. Налива се бяло вино и гювечът се слага във фурната.

Отначало ястието се пече на 250 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.

Когато месото се сготви се прибавя сметаната, Гювечът се връща отново във фурната за десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: