Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Крехки Свински Каренца по Селски

Крехки Свински Каренца по Селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Крехки Свински Каренца по Селски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
05/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето го отговорът на въпроса защо обичаме толкова селската кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (филе)
  • лук - 2 бр
  • гъби - 250 г
  • масло - 100 г
  • домати - 1 к.ч. белени (по желание)
  • чубрица
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки филенца, начукват се и се поръсват със сол и черен пипер. В тиган се сипва малко олио и масло, а филенцата се задушават.

Малко по-късно се добавят гъбите и лукът, които сте нарязали на ситно.

Ако обичате домати добавяте тях, заедно ги разбърквате и задушавате, като овкусявате с подправките.

По желание съвсем накрая, преди да изключите котлона, настъргвате кашкавал и разбъркате.

Преди сервиране поръсвате със лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: