Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с Месо и Кисело Зеле

Борш с Месо и Кисело Зеле

Борш с Месо и Кисело Зеле1 / 2
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - - 400 г от бут
  • кисело зеле - 200 г
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - 1/4 ч.л. червен
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • картофи - 2 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на малки парчета месото и го слагаме в тенджера под налягане.

Нарязваме на ситно киселото зеле, сипваме го в тенджерата, наливаме достатъчно количество вода, затваряме и варим 20 минути.

През това време си нарязваме чушката и лука на малки парченца. Доматите обелваме и нарязваме и тях на дребно. Добавяме зеленчуците в тенджерата, сипваме солта, двата вида пипер.

Картофите обелваме и настъргваме директно в тенджерата. Продължаваме да варим, но вече без капак до намаляване на течността наполовина и пълното сваряване на зеленчуците.

Разреждаме нишестето с малко вода и го добавяме в тенджерата при постоянно бъркане.

Отместваме от котлона, затваряме капака и оставяме така за 30 минути.

След това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: