Тази рецепта коментираха

Анонимен
Катя
Катя
От моя седем годищен опит в Испания, ще ви кажа следното: Най-добрата пеая се прави във област Валенсия. Близка е до начина на Георги, но ориза е специален за паея ,месото е както казва Ваня, а за зеленчуците - три вида зелен фасул/по малко/, малко стар боб, а червената чушка е за украса. Забравяте и най-важната съставка - розмарина. Майсторлъкът на паеята е в начина на приготвяне + продуктите. Най - вкусната паея ми е готвил един старец на 85 години. Няма втора такава/яля съм много паеи/. Що се отнася до морската, също е хубава. Най-добре я правят на Палма де Майорка, там я опитах/. Но аз лично предпочитам Валенсианската.
21.08.2010 12:02
1
рали
рали
Няма такава. Паеля рецептата е съвсем друга, няма нищо общо с тази тук.
24.06.2010 14:25
1
ваня
ваня
Не знам от къде е тази рецепта, но такава паеля няма в Испания. Първо се запържва месото(пиле, заек, св.ребърца и малки кюфтенца). Абсолютно забранено кремвирши и шунка, ако прочете някой испанец тази рецепта, ще припадне. Готви се на огън, в специална тава, без капак и се сервира с парче лимон. Никакви сурови чушки и магданоз отгоре. Паелите са много видове: постна, месо, морска и т.н. Водата също е важна - твърда.
11.06.2010 19:16
1