Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Нямам нищо против рецептата, напротив чудесна е, но предпочитам да има поставена снимка от теб, а не от Готвам БГ. Така не добивам ясна представа за този "Английски ябълков пай, а и не само за него , а и за всички така поставени снимки. Много рядко гласувам когато снимката не е лична, и само заради това давам оценка 3.
15.09.2016 00:31
Руми
Руми
Аз живея в Англия от 1987 г и искам да допълня:
Ябълките трябва да се кисели. В Англия се използват ябълки от сорта Брамлей - доста са кисели и ги ползват за готвене и сладкиши.
Към ябълките се прибавя и захар.
След това се добавя нишестето размито в малко вода.
В оригината рецепта от края на 19 век тестото се прави с говежда мазнина ,shredded suet, която се намира около бъбреците на животното, а по-късно започват да използват краве масло иили маргарин . След замесване тестото се оставя в хладилника за около 1 час, след което е готово за употреба.

МАЛКИ ТАЙНИ – поръсете ябълките с канела за по- ароматен пълнеж
14.09.2016 21:02
Нели
Нели
135 гр. брашно, а водата малко ?????, колко малко?
02.10.2013 08:37
1
Rosi
Rosi
6
12.08.2013 15:42
1