Тази рецепта коментираха

Анонимен
Потребител#218548
Потребител#218548
За медовината най-доброто съотношение е:
1 част мед и 4 части вода.

Преваряването на водата е задължително за стерилизация и. Често пъти ми се е случвало сместта да хване плесен ако не е преварявана.
Според различни региони в Европа има и различен състав на подправки: за Германия често се използва хмел и градински чай; за Франция - лимон, карамфил и канела.

Относно случая на Владимир случвало се е и на мен.
След като мине бурната ферментация и се прецеди в нов съд хубаво е да се остави за още малко (3-7 дни) за да ферментира напълно (да изкарва по 1 балонче на 20-30 мин). След това се слага в друг съд за узряване на напитката, хубаво е да е тип буре или бидон с канелка съобразен размера и количеството течност вътре (в 20л. бидон слагам не повече от 19л. медовина). За да отлежи са нужни поне 30 дни, но е по-добре да са 3 до 6 месеца.
Преди години познат ми беше налял домашни вино в пластмасова бутилка и беше добро на вкус бях го забравил и 3 месеца по-късно имаше гърмеж при отварянето му. Пластмасата не е ок за съхраняване. Както написах по-горе в буре и стъклени съдове е най-добре.
14.08.2018 20:13
Владимир
Владимир
Току що отворих плътно затворените бутилки! Имаше силни гърмежи и фонтани от по метър височина!!! Това не е рецепта за медовина, а за снаряди!
01.11.2015 22:23
2
Владимир
Владимир
Следвах рецептата както си е, но ми се получи безвкусна газирана напитка, За 5л. вода, 400г. мед не е ли прекалено малко?
25.10.2015 13:14
2