Цветанка, може и без сол, но нали в питките се слага сол - мисля, че не е много грешно. Сигурно звучи по-интересно по италиански, но по нашенски това са катми. Баба ми ги правеше на сач и тестото трябва да е достатъчно рядко, че да се разлива с черпак. Ядат се още топли, намазани с масло, а като изстинат, може да се залеят с много сладко прясно мляко и след няколко часа става невероятна вкусотия.
24.01.2014 13:53
1
Готвачка
Това няма нищо общо с катми. Катмите се приготвят от тесто с консистенция на палачинково, а това тесто е по-скоро за пици и мекици. Хубаво е да изглеждаш компетентна, но поне прочети рецептата до край, а не само продуктите
24.01.2014 16:28
1
Цветанка Манолова
Солта забавя активирането на маята. За първи път чета в рецепта, че се прави каша от вода, мая и сол за по-бързо шупване. Правилният вариант е със захар.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани