Тази рецепта коментираха

Анонимен
Христо Славейков
Христо Славейков
Апропо е вярна една друга по-долу написана забележка, че при такова количество патладжани, тиквички и картофи.....ще ви остане заготовка за гръцка мусака и за зимнина....! Очевидната причина е , че при това количество кайма, няма да ви остане място в който и да било нормален глинен гювеч......освен ако не готвите в ресторант, но тогава ще е нужно още толкова кайма, глава лук и наистина втори Глинен Гювеч......Разбира се може и да сте ползвали бейби патладжани, тиквички и картофи...но поне го споменете де....!!! Аз лично ползвах 5 нормални картофа, 1 тиквичка и 1 патладжан......Не е истина, но цените в магазините станаха астрономически...а войната е все още само в Украйна!!!......
19.03.2022 02:56
2
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Относно по-долен коментар, че на патладжанът трябва първо да му се махне горчивият сок...Да, това е единият начин на обработка.Но също така той може и да се изпържи, което също неутрализира горчивия сок!!!
18.03.2022 23:21
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна гръцка мусака стана, благодаря! Научих се да правя и сос бешамел, за първи път ми беше, но рецептата беше доста изчерпателна, Адмирации!!!
18.03.2022 23:16
Потребител#232084
Потребител#232084
Да, съставките са тези за гръцка мусака. Обаче, извинете ме - броя на продуктите отговаря на поне 2 тави, т.е. 16 порции и то най-малко.
11.05.2019 13:55
4
Потребител#194182
Потребител#194182
Как можете да готвите патладжан без преди това да сте го отцедили от горчивия сок? Това е основно правило, което всеки опитен готвач знае - патладжанът се нарязва, посолява, оставя се да се отцеди половин час и се изплаква преди да се готви.
02.07.2017 19:31
5
1
marcheva14
marcheva14
Гърците не изцеждат предварително патладжана. Лично съм го забелязала, не зная защо, но това е практиката им. Рецептата е прекрасна, точно за Гръцка мусака, с канела, с карамфил и всички подправки. Чудесна е !! Браво!
02.07.2017 22:02
1
nadia
nadia
Готвя гръцка мусака само по този начин и винаги става чудесна!
22.06.2016 10:51
5
Julia
Julia
Това е най-добрата рецепта за гръцка мусака! Само че пека зеленчуците на плоча, вместо да ги пържа, пак е страхотно!
04.10.2015 23:12
5
2
Хрис
Хрис
Още се пече но това е най-дълго приготвяната манджа която съм правила дано си заслужава
12.03.2014 15:00
5
1
НикБ
НикБ
Добре, хубаво, ама като сте сложили бутона Принт, за къф чеп в разпечатката сте включили картинката, а не сте включили табличката с времената :)?
18.11.2012 10:20
1
3
zyzi
zyzi
Хей, хора, не бъдете толкова дребнави, всеки обича различни подправки.
30.08.2011 16:38
3
1
Lina Mari
Lina Mari
На различни места в Гърция
се приготвя по различен начин.
26.07.2011 10:02
1
2
янка
янка
Заливката се прави със сметана за готвене, не мляко. Отгоре се поръсва с халуми, направо фантазия.
23.11.2010 21:14
2
дида
дида
Класическата гръцка мусака се прави само с пържени патладжани, нарязани на дължина. Не се слага риган, а канела и карамфил. По желание и магданоз. Прибавя се и настърган кашкавал.
12.10.2010 21:18
4
1
ели
ели
Що да не се слага риган ? Риганът е братовчед на мащерката и на чубрицата, а в мусака чубрица върви.
18.08.2010 17:01
1
Roumeto
Roumeto
В мусаката не се слага риган. При редене на зеленчуците първо картофите, върху тях кайма, после тиквички, пак кайма и след това патраджаните. Накрая бешамела, но без сирене, може малко кашкавал. При пастициота се слага много кашкавал или жълто твърдо сирене настъргано. Бешамела се прави по един начин, това което е написано по-горе не е гръцко.
23.05.2010 00:09
ива
ива
Бешамелът се прави с масло и около 1.5 л. мляко. Накрая се слагат 3,4 жълтъка. И без тиквички е по - вкусно.
15.09.2009 10:29