Мога ли, да Ви предложа моята лучена манджа...
2 връзки пресен лук се нарязват на около 2см. , в сгорещено олио леко се запържва, после се прибавя 2с.л.пресято брашно и след 1-2 минути се прибавя 1 с.л. червен пипер сладък, имате под ръка съд с гореща вода и по- малко брибавяте, докато получите необходимата консистенция, 7 или 8 яйца прибавяте внимателно, леко с дървена лъжица повдигате всяко яйце и похлупвате с капак, за около 5- минути...хубаво е капака, да е стъклен, за да имате поглед над яденето...накрая прибавяте черен пипер и при сервиране магданоз !
За по- лесно, може зеленият лук след като го запържите леко, да прибавите яйцата разбити , хубаво ги разбърквате и при готовност, поръсвате с червен пипер!
Обичам Пролетта и Лятото, защото дават възможност за много летни гозби, е аз ги правя и зимата, защото вече има целогодишно всички зеленчуци!
2 връзки пресен лук се нарязват на около 2см. , в сгорещено олио леко се запържва, после се прибавя 2с.л.пресято брашно и след 1-2 минути се прибавя 1 с.л. червен пипер сладък, имате под ръка съд с гореща вода и по- малко брибавяте, докато получите необходимата консистенция, 7 или 8 яйца прибавяте внимателно, леко с дървена лъжица повдигате всяко яйце и похлупвате с капак, за около 5- минути...хубаво е капака, да е стъклен, за да имате поглед над яденето...накрая прибавяте черен пипер и при сервиране магданоз !
За по- лесно, може зеленият лук след като го запържите леко, да прибавите яйцата разбити , хубаво ги разбърквате и при готовност, поръсвате с червен пипер!
Обичам Пролетта и Лятото, защото дават възможност за много летни гозби, е аз ги правя и зимата, защото вече има целогодишно всички зеленчуци!