Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Здравейте.
Видях, че са 700гр. брашно и 290мл вода. Става ли ви супер гъсто тестото?
Сега пробвам рецептата ви, но сложих даже по-малко брашно-650гр. бяло и пак стана една твърда топка. Сега ще добавя още вода, но не знам дали ще се получи нещо... В рецептата си пишете само, че слагате бялото брашно. То е 500гр. С другото-200гр. пълнозърнесто какво правите?
13.04.2020 11:46
Sunny Petkova
Sunny Petkova
Искам да знам при приготвянето на самия хляб може ли да се слага друго брашно, например типово, пълнозърнесто, или трябва да е само бяло?
23.03.2020 15:02
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
След 7-10 дни на стайна температура не започва ли да мирише на кисело?Аз пробвах веднъж и точно това се получи и то още на 5 -я ден.
02.06.2016 22:24
10
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря за уточненията!
15.02.2016 06:12
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Наистина описанието е добро! Благодаря!
15.02.2016 05:00
1
Кака и Батко
Кака и Батко
Добро, добро, колко да е добро - прочетох го втори път и виждам, че не всичко е идеално обяснено, за което се извинявам. Първият пропуск е да уточня, че квасът ежедневно се "захранва" с по една лъжичка брашно, респективно се добавя и вода за запазване на консистенцията. Ако съдът започне да се препълва просто се изхвърля част от сместа - при мен това не се налага защото всеки ден взимам по 4 с.л. за хляба. Другото, което ми направи впечатление е, че веднъж захванат квасът има живот около месец, месец и половина, после придобива въз-кисел аромат и май тестото не втасва така добре както със свеж квас.
Последното уточнение е за самото приготвяне на хляба - написал съм "пропорциите са същите" имайки предвид, че всеки вече си има някаква рецепта за хляб с мая т.е. в случая само се замества маята с квас и останалото е чакане.
Успех!
15.02.2016 06:05
3