raychevi, здравейте!
Забележката е напълно правилна. По принцип се ползват форми кръгли и се посочва диаметър, и затова без да искам съм направила неволна грешка при изписването. Видях, но не успях да редактирам, защото рецептата вече беше пусната. Този отговор дали Ви удовлетворява???
02.11.2016 00:39
5
2
Потребител#179117
"Пригответе си квадратна форма с диаметър 23 см". Извинете за моето невежество, търсех такава форма която да е квадратна с диаметър, но не намерих такава в търговската мрежа. Можели да направите снимка само на формата, за да знам какво да търся.
01.11.2016 21:58
1
3
marcheva14
Здравей, Моника!
Дулсето го купувам от чужбина най-вече. Но може и да си го направиш сама, като си купиш конденз. мляко, но задължително със захар и го поставиш в тенджера с вода но водата да го покрива. Слагаш го на умерен огън да ври за около 1 1/2 ч- 2 ч като постоянно гледаш да е залято с водата и доливаш ако се е изпарила. След това вече ще е готово за ползване. Друг начин е да си купиш от руските магазини Сгушенка се нарича, прекрасно карамелено мляко за ползване веднага.
05.05.2016 21:29
Monika Ivanova
А от къде купувате дулсето, защото аз съм от малко градче и тук нищо си няма...а все не ми оставя време да опитам сама да го направя.
05.05.2016 14:59
3
1
marcheva14
Добави коментар.
Моника, да се допълня, че не мога да разбера как се редактирва и затова пускам нов пост, ..вариш цялата консерва неотворена, нали разбираш, не я отваряш.
05.05.2016 21:35
1
Джемиле Чешлиева
Дали ако си похапнем от сладкиша ще станем милионери.....
01.05.2016 01:07
1
marcheva14
Добави коментар.
Христос Воскресе на всички които са посетили моята страница! Нека има светлина и мир в душите Ви.
Джимиле, да го направим няколко пъти, пък може и да се случат нещата, ти какво ще кажеш..Аз го направих няколко пъти, но при мен не са се случили все още, ще продължавам, пък знаели човек от къде ще изскочи зайче....
01.05.2016 10:23
3
marcheva14
Благодаря, девойки прекрасни!
Опитах го този сладкиш, наистина е прекрасен, но малко в повече ми идва захарта, доста е наситена заради карамела вероятно, той е много сладък, затова го направете с много силен черен шоколад, окол 70% какао, за да се получи силна разлика във вкуса. Приятно се "пука" шоколадовата заливка в устата. Препоръчвам го!
Поздрав!
05.04.2016 02:45
3
2
Pressy
Страхотно изкушение.Трябва да се пробва !
04.04.2016 19:35
2
Веселина Константинова
Много апетитно! И без това шоколадът ми е слабост!
04.04.2016 10:43
1
Сия Рибагина
Лигавник трябва да слагам вече като гледам такива разкошотии! :) Изглежда страхотно,а от описанието му само мога да си представя колко е вкусен!
Забележката е напълно правилна. По принцип се ползват форми кръгли и се посочва диаметър, и затова без да искам съм направила неволна грешка при изписването. Видях, но не успях да редактирам, защото рецептата вече беше пусната. Този отговор дали Ви удовлетворява???
Дулсето го купувам от чужбина най-вече. Но може и да си го направиш сама, като си купиш конденз. мляко, но задължително със захар и го поставиш в тенджера с вода но водата да го покрива. Слагаш го на умерен огън да ври за около 1 1/2 ч- 2 ч като постоянно гледаш да е залято с водата и доливаш ако се е изпарила. След това вече ще е готово за ползване. Друг начин е да си купиш от руските магазини Сгушенка се нарича, прекрасно карамелено мляко за ползване веднага.
Моника, да се допълня, че не мога да разбера как се редактирва и затова пускам нов пост, ..вариш цялата консерва неотворена, нали разбираш, не я отваряш.
Христос Воскресе на всички които са посетили моята страница! Нека има светлина и мир в душите Ви.
Джимиле, да го направим няколко пъти, пък може и да се случат нещата, ти какво ще кажеш..Аз го направих няколко пъти, но при мен не са се случили все още, ще продължавам, пък знаели човек от къде ще изскочи зайче....
Опитах го този сладкиш, наистина е прекрасен, но малко в повече ми идва захарта, доста е наситена заради карамела вероятно, той е много сладък, затова го направете с много силен черен шоколад, окол 70% какао, за да се получи силна разлика във вкуса. Приятно се "пука" шоколадовата заливка в устата. Препоръчвам го!
Поздрав!