Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
А можете ли да напишете рецепта за какаовите кифли? Тестото се отделяше на слоеве бяло и какаово.
28.01.2024 19:53
1
1
Анонимен
Анонимен
Най-добрата рецепта. Кифли те са уникално вкусни. Меки и свежи дори на следващия ден.
25.09.2023 11:50
Анонимен
Анонимен
Много обичахме орехови кифлички. Мисля, че ги имаше само в София, като и плезирите.
30.07.2023 15:53
4
Анонимен
Анонимен
Здравейте,преди години ги имаше в Димитровградския край, но бяха с пълнеж от маково семе и търся точно тази рецепта, тук гледам, че няма пълнеж, някой да има идея как се прави пълнежа от маковото семе?
13.03.2023 11:55
9
2
4
Анонимен
Анонимен
Смесва се мак и захар
30.10.2023 15:50
Анонимен
Анонимен
Аз съм от Димитровград и това бяха любимите ми макови кифли. Разочаровах се като в така представенста рецепта не видях да има пълнеж. Но споменът ми е,че сякаш беше бял крем с обилно количество маково семе. Много вкусно!
17.10.2023 10:24
2
Анонимен
Анонимен
Здравейте, аз съм от Димитровград и много добре помня тези макови кифлички, понеже ми бяха любими. Пълнежът е от смлян мак, варен за кратко с малко прясно мляко, а като изстине се добавят и няколко лъжици мармалад .
05.04.2023 15:33
4
Анонимен
Анонимен
Да, вътре в кифлата имаше захар и маково семе.
04.04.2023 21:56
Анонимен
Анонимен
Много добре си спомням маковите кифли.Не се пълнеха с нищо.Нямаха мармалад.
10.01.2023 11:03
3
Елена
Елена
Правя ги вече няколко пъти. Днес отново ги замесих. Винаги резултатът е отличен! Едно огромно БЛАГОДАРЯ за споделената рецепта. Аз съм на 60 години и това е вкусът от моето детство!
03.04.2022 12:28
12
2
Потребител#265737
Потребител#265737
Може ли вместо с миксер,да се замеси на ръка?
17.11.2020 18:02
2
Eli Yanakieva
Eli Yanakieva
Отлична рецепта, кифличките станаха великолепни.
23.11.2019 18:14
6
Потребител#201927
Потребител#201927
Преклонно благодаря на авторката за споделянето на тази разкошна рецепта! Никога досега не съм коментирала, въпреки че съм ползвала много успешни рецепти от този сайт, но тия кифлички са изключение! Този неповторим вкус от детството.... Всеки път като се върна в България го търся, но не успявам да го намеря никъде — явно вече правят кифлите по друг начин. Сега чак не мога да повярвам, че бленуваният вкус ог детството ми е на кухненския ни плот! Направих ги в събота вечерта (10 бр., ок. 130 гр. всяка) и днес, понеделник, последната беше даже още по-ангелски мекичка и вкусна. Благодаря от сърце от името на цялото ни семейство!!!
11.11.2019 20:01
13
4
Потребител#184694
Потребител#184694
Кифлите станаха уникални ,благодаря за рецептата !!!
28.03.2018 20:22
14
2
marcheva14
marcheva14
Диана, мармалад - няма лошо, въпреки че аз си ги обичам без нищо, ей така топли и намазани с малко хубаво масло.
Благодаря ти!
28.09.2016 19:47
5
1
Потребител#177646
Потребител#177646
Чудесна рецепта!! Това,което прибавих е мармалад от ягоди. Станаха невероятно вкусни!
28.09.2016 15:43
6
5
marcheva14
marcheva14
Еми, много се радвам, ти си единствената която се осмели да ги направи. Чудни са ти станали, видях ги снимани и ти благодаря, че качи и снимка.
Ванилия, няма лошо, ще ухаят още по - добре.
Благодаря ти!
Сърдечен поздрав! Мари14
08.09.2016 20:57
11
1
Потребител#176785
Потребител#176785
Страхотни са!!! Тази сутрин ги направих и спазих точно рецептата със всичките времена за втасване. Единственото, което добавих от мен е едно пакетче ванилия. Никак не са трудни, защото сместа се прави много бързо и лесно с миксера. След това размерих парченца от около 100 гр и после ги разрязах през средата. Получиха ми се около 25 овални кифлички - точно две големи плоски тави. Ще има да се блажиме...Хиляди благодарности!!!!!!
08.09.2016 17:04
18
3
marcheva14
marcheva14
Здравейте, момичета!
Благодаря!
Маковите кифли наистина са повече от хубави и наистина това са истински макови кифли. Ако ми се разреши ще пусна и още една снимка на разчупена такава за да видите и отвътре как изглежда. Прекрасна консистенция на тестото. Честно! Интересното при тях е това, че те не ухаят на козунак както се очаква, а тестото си ухае на макова кифла. Като работа не са сложни, елементарни са, повече е времето за втасване, но ако се съкрати няма да са точно такива кифли, а съвсем други, защото веднага ще се промени състава на тестото. За да има толкова пъти втасване си е от голямо значение за добрата им направа и да са като онези от детството на нашите майки. Силно ги препоръчвам.
Мариянче, нали си забелязала , че аз съм си силно обяснителна в рецептите , които публикувам, искам всичко да е ясно и подробно. Такава съм си, малко подробна в детайлите. Ето, както забелязваш написах 15 бр изречения......
Сърдечен поздрав! Мари14
15.06.2016 22:02
40
5
Марияна
Марияна
Изглеждат много добре кифличките.Станали са много хубави на външен вид. Поздравления за подробно написаната рецепта.
15.06.2016 21:19
11
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни кифли са се получили!
15.06.2016 16:42
11
2