Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Благодаря, Сия!
Ще дам малко обяснение на въпроса ти. Има безброй рецепти с термина "гретен" или "терин" Това са видове различни запеканки на фурна или не.
Гретен е термин като: огретен, гратен или гретен и е всяко ястие залято със сирене, мляко, сметана и бучки масло. Това ястие винаги се приготвя във фурна и в кръгли или овални огнеупорни форми, наречени gratin.
Терин е готварския съд в който се приготвя вид ястие. Той обикновено е правоъгълен/овален, средно дълбок, но с плътно прилепнали стени.
Вариациите в рецептурника на Терин са най-различни - от зеленчукови, месни , до плодови и шоколадови сготвени в Терин и почти винаги са в продълговата правоъгълна форма.
Специално аз, Терина съм го приготвила в тесен огнеупорен съд с тесни страни с размери 23/13 см.
Източник: За добрата домакиня: какво е Терин и Гретен.
17.07.2016 20:13
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Супер вкусно изглежда,но защо терин? Като става дума за терин си представям ястие от кайма,дивеч или въобще нещо солено,което в България се готви в кексова форма,която в никакъв случай не е френския готварски съд-терин :)
17.07.2016 16:12
1
marcheva14
marcheva14
Благодаря ти, Добринке. Този Терин е от тези рецепти , които винаги стават, грешка няма. На вкус е прекрасен, лек десерт за лятото и най-важното не е много сладък, усеща се приятна киселина от малините.
17.07.2016 12:45
2
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Уникален е,страхотна рецепта!
17.07.2016 12:14
1