Тази рецепта коментираха

Анонимен
Калин
Калин
Мими е права..сос бешамел без индииско орехче си е просто едно мляко сгъстено с брашно. В класическата рецепта се използва и прясно смлян черен пипер. и като ще се използва класическото име на соса нека да е БЕШАМЕЛ :) това ОВ на края е малко побългарено :) НО поздравления за хубавата рецепта и снимка, която ти дава доста апетит :)
29.08.2013 18:34
2
6
мими
мими
Най-важната съставка нещо сте пропуснали,а именно индийското орехче, бешамел без индийско орехче не е бешамел...освен това и пропорцията брашно-мляко не е особено точна, мисля че при дадените количества ще се получи прекалено течен соса.Изпробваната ми многократно рецепта, която функционира перфектно и често я изпозлвам най-вече за лазаня гласи : 80 г брашно, 80 г масло и 900 мл прясно мляко (ако го искате малко по-течен може да сипете и целия литър, зависи от по-нататъшното му приложение, за лазанята може и с целия литър...) 1 ч.л. сол и голяма щипка индийско орехче.Брашното се запържва да леко порозовяване в маслото, след което се изсипва половината мляко и започва да се бърка много енергично, при непрекъснато бъркане, след няколко минути сосът се сгъстява и тогава, пак при непрекъснато бъркане се долива и останалото мляко, още малко бъркане ( иначе загаря на дъното ) и готово...яйца в бешамела няма!
29.08.2013 13:09
14
5
1
Ivo
Ivo
Индийското орехче се прибавя в Холандски сос.
Сос Бешемел трябва да е мек и неутрален, а не да се налага със вкусът си.
24.08.2016 22:02
5
ВИОЛЕТА
ВИОЛЕТА
МНОГО ВКУСЕН СОС ЗА ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ!
23.10.2012 10:51
2