Тази рецепта коментираха

Анонимен
Пли Николова
Пли Николова
И двамата сте прави - като няма домашно овче мляко ,става и с кисело.Характерното е надиплянето на корите - така баницата става ефирна и пухкава и няма нищо общо с това изделие на снимката.А-пропо,в други краища на страната "Кавърма " се нарича ястие с лук и месо , а в Добруджа така се казва на баницата,която мама(да ми е жива и здрава) и до днес прави
28.03.2015 14:22
2
КОСИ
КОСИ
вярно е Коко но истинската кавърма - такава каквато са я правили нашите баби е такава с кори нагънати като хармоника а заливката е много специална - домашно овче мляко са го подсирвали -така както правят сиренето - та с такова подсирено мляко и 3 яйца - малко масло и солчеца са правели заливката за кавърмата - мноого вкусна ДОБРУДЖАНСКА КАВЪРМА
27.02.2014 20:31
3
коко
коко
Нищо общо с кавърмата !!!! Корите се надиплят на хармоника и се редят не много плътно една до друга.Между тях се слага масло или мас.А заливката е от прясно, кисело мляко и яйца.По желание се поръсва и със сирене.
27.02.2014 14:34
5