Мария, не сте вие човека, който ще решава коя рецепта за кого е. Това е сайт, в който се използват различни рецепти и всяка по своему е уникална. Тук сме, да обменяме опит и идеи, а не да се заяждаме.
20.09.2016 22:47
marcheva14
Албена, историческата справка за произход на Киш съм я пуснала и съм напълно наясно с нея, не е необходимо да ми се повтаря. Това , че правя мой коментар на този т.н. Киш е мое право. Тази рецепта която е пусната с добавка на кисело мляко е някаква измислица, мисля, че и Вие ще се съгласите. Това е направено поради липса на сметана или на някой не му се е давало достатъчно пари да си купи сметана. Няма начин да се замени. Не го приемайте като заяждане, а само като уточнение към рецептата която сте ползвали. Не е точна и не е хубава. Това е. Зная, виждам Ви рецептите и мога да преценя кой колко може. Тази рецепта не е за Вас.
Относно: наименованието на "бретцел " или "претцел" съм дала обяснение, че няма никакво отношение и значение името на хубавата кифла, за това как се нарича в различните страни. Важното е, че е прекрасна и вкусна кифличка.
Това е.
20.09.2016 22:31
Теодора Мещерова
Албена, не се ядосвай! Всеки готви според възможностите си. Аз съм готвач и въпреки, че следвам определени рецепти, това не значи, че не експериментирам. Както казах, липсата на една или друга съставка, не прави рецептата по малко вкусна
20.09.2016 22:09
Албена Асенова
Уважаема госпожа или госпожица Мария Симеонова,бих искала да уточня ,че киш не означава само „Киш Лорен“,който се приготвя от изброените от вас съставки.Киш е вид пай със солена плънка.Произходът на киша е Германия,където за пълнеж се е използвало това което е останало от продуктите в кухнята.После е пренесен във Франция,където най-голяма популярност получава „Киш Лорен“ Рецептата която съм приготвила не е авторска.Аз не съм кулинар,нито работя в тази сфера и не съм толкова добра ,че да измислям рецепти.Така си беше кръстена,такива бяха и съставките.Борд кишът има,нямам подходяща форма,за това използвах тава.
20.09.2016 21:59
Теодора Мещерова
Всеки си има своя рецепта за киш! В кулинарията трябва да се експериментира. Не е нужно винаги да се използват утвърдени продукти за дадена рецепта, за да стане вкусно
20.09.2016 21:31
marcheva14
Не мога да го приема този киш. В един киш, независимо дали е само с зеленчуци или има и добавки като запържен бекон трябва да има сметана задължително около 120-150 мл , да има и някакво твърдо хубаво сирене ,като пармезан или чедър или ... да не изброявам. Да се добави кисело мляко това е абсурд. Няма такава рецепта или има но това не е киш. Освен това всеки един киш се приготвя и в подходяща тавичка за да има борд. Това е едно от правилата.
Ще гласувам само с 1, защото все пак има някакъв положен труд
Относно: наименованието на "бретцел " или "претцел" съм дала обяснение, че няма никакво отношение и значение името на хубавата кифла, за това как се нарича в различните страни. Важното е, че е прекрасна и вкусна кифличка.
Това е.
Ще гласувам само с 1, защото все пак има някакъв положен труд