Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с чушки и гъби

Киш с чушки и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Киш с чушки и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
20/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Романтика в чиния"

Необходими Продукти

  • тесто - 400 г маслено
  • праз - 1 бр.
  • чушки - 5 бр.
  • гъби - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и гъбите се почистват и режат на парчета. В съд за варене на пара поставяме първо праза за 10 минути, а след това прибавяме и гъбите. Варят се още 15 минути.

Чушките се изпичат, обелват, изчистват от семките и нарязват на не много големи парчета. От тестото се разточва кръгла кора и се поставя в кръгла форма или тава, така че да покрива и стените.

В разточената кора се разпределят чушките, праза и гъбите. Яйцата се разбиват с млякото и се овкусяват със солта и черния пипер.

Кишът се пече във фурна на 220 градуса за 20 минути, след което температурата се намалява на 160 градуса и се пече още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Мария, не сте вие човека, който ще решава коя рецепта за кого е. Това е сайт, в който се използват различни рецепти и всяка по своему е уникална. Тук сме, да обменяме опит и идеи, а не да се заяждаме.
20.09.2016 22:47
marcheva14
marcheva14
Албена, историческата справка за произход на Киш съм я пуснала и съм напълно наясно с нея, не е необходимо да ми се повтаря. Това , че правя мой коментар на този т.н. Киш е мое право. Тази рецепта която е пусната с добавка на кисело мляко е някаква измислица, мисля, че и Вие ще се съгласите. Това е направено поради липса на сметана или на някой не му се е давало достатъчно пари да си купи сметана. Няма начин да се замени. Не го приемайте като заяждане, а само като уточнение към рецептата която сте ползвали. Не е точна и не е хубава. Това е. Зная, виждам Ви рецептите и мога да преценя кой колко може. Тази рецепта не е за Вас.
Относно: наименованието на "бретцел " или "претцел" съм дала обяснение, че няма никакво отношение и значение името на хубавата кифла, за това как се нарича в различните страни. Важното е, че е прекрасна и вкусна кифличка.
Това е.
20.09.2016 22:31
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Албена, не се ядосвай! Всеки готви според възможностите си. Аз съм готвач и въпреки, че следвам определени рецепти, това не значи, че не експериментирам. Както казах, липсата на една или друга съставка, не прави рецептата по малко вкусна
20.09.2016 22:09
Албена Асенова
Албена Асенова
Уважаема госпожа или госпожица Мария Симеонова,бих искала да уточня ,че киш не означава само „Киш Лорен“,който се приготвя от изброените от вас съставки.Киш е вид пай със солена плънка.Произходът на киша е Германия,където за пълнеж се е използвало това което е останало от продуктите в кухнята.После е пренесен във Франция,където най-голяма популярност получава „Киш Лорен“ Рецептата която съм приготвила не е авторска.Аз не съм кулинар,нито работя в тази сфера и не съм толкова добра ,че да измислям рецепти.Така си беше кръстена,такива бяха и съставките.Борд кишът има,нямам подходяща форма,за това използвах тава.
20.09.2016 21:59
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Всеки си има своя рецепта за киш! В кулинарията трябва да се експериментира. Не е нужно винаги да се използват утвърдени продукти за дадена рецепта, за да стане вкусно
20.09.2016 21:31
marcheva14
marcheva14
Не мога да го приема този киш. В един киш, независимо дали е само с зеленчуци или има и добавки като запържен бекон трябва да има сметана задължително около 120-150 мл , да има и някакво твърдо хубаво сирене ,като пармезан или чедър или ... да не изброявам. Да се добави кисело мляко това е абсурд. Няма такава рецепта или има но това не е киш. Освен това всеки един киш се приготвя и в подходяща тавичка за да има борд. Това е едно от правилата.
Ще гласувам само с 1, защото все пак има някакъв положен труд
20.09.2016 19:58