Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със спанак и гъби

Киш със спанак и гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Киш със спанак и гъби1 / 2
05/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • За плънката:
  • спанак - 200 г
  • печурки - 250 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • сметана - 200 мл готварска
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, брашното, солта, яйцето и прясното мляко се замесва гладко тесто. Разточва се и се налага върху предварително намаслена форма.

Изпича се на 180 градуса до готовност, като е желателно да се постави тежест върху него, за да не се надигне при печенето. Изважда се от фурната и се оставя настрани.

Зеленият лук се нарязва на и заедно с нарязаните гъби се задушават в малко олио. Добавя се и нарязаният на много ситно спанак. Запържете плънката, докато гъбите омекнат напълно, а течността от тях и спанака изври. Посолете и оставете да се охлади.

В купа разбийте 3-те яйца със сметаната и добавете настърганият кашкавал и натрошеното сирене. Прибавят се и охладените спанак и гъби.

Плънката се разбърква много добре и се изсипва във формата за киша върху изпеченото тесто. Заглажда се и се пече при 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: