Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш от тиквички и сирене

Киш от тиквички и сирене

JuliyaJuliya
Гуру
6068k2k2
Киш от тиквички и сирене
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Киш със сирене и пролетни тиквички, който ще ви върне вдъхновението."

Необходими Продукти

  • тиквички - около 200 г тъмни
  • лаваш - 2 бр.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сметана - 70 мл
  • сирене - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на тънки сламки, задушете ги в загрятото олио за около 3 минути и оставете да се охладят.

Намажете форма за печене с маслото, поставете лаваша и го намажете с маслото.

В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, добавете натрошеното сирене, наситнения магданоз, сол и черен пипер.

Прибавете тиквичките, разбъркайте и изсипете сместа във формата.

Поръсете киша с малко кашкавал и го печете киш от тиквички и сирене в загрята фурна на 180° за около 20 минути.

Вижте също как се прави перфектно тесто за киш, както и колко време да печем нашия киш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

София Христова
София Христова
Страхотна идея и чудесна рецепта!
29.04.2025 15:07
1