Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Бени, разгледах всички рецепти, една единствена е с 500 г брашно и с 125 мл мляко , това е тази която си пуснала и всички са с по 300 брашно и 100 мл мляко или 500 г брашно на 250 мл мляко и съответно яйцата са в повече. Изгледах и клиповете в You Tube също са с по 300 брашно на 100 мл мляко. Нямах късмет с тези понички, но аз пак ще ги направя защото ме ядосаха, че са толкова елементарни , а аз нищо не направих. Не съм доволна. Това е. Благодаря, че ми ги показа.
Поздрав! Марчева
04.10.2016 20:39
marcheva14
marcheva14
Не, Албена не се получиха така както са показани на снимката от теб. Невъзможно е. Спазила съм всички пропорции изключително точно, прясното мляко ми е немско Voll - Milch и не е то причината. При изпържването не направих "краче" както е показано, въпреки че бяха втасали достатъчно. Не са мазни, а са пръхкави с приятна коричка, но не са такива каквито очаквах. Много ми се иска някой да се хване и да ги пробва. Можеш да ми посочиш от къде е рецептата и отново да я прочета в оригинал.
Силно съм разочарована, защото се хващам да приготвям толкова сложни рецепти, които винаги са с прекрасен резултата, въпреки че ги приготвям за първи път, а тези понички-берлинки се оказаха невъзможни.
04.10.2016 19:42
marcheva14
marcheva14
Албена здравей!
Пак съм аз с питане: в момента ги работя , но млякото е малко според мен и не може да се образува хубава топка тесто, затова трябваше да добавя още 5 с.л. прясно мляко, нещо има неточност. Работя ги в стоящия миксер и тестото ми стои сухо и ронливо. Горе-долу го пооправих, сега втасват, но според мен си е сухо. Обичам рецепти които са с грамажи и само такива ползвам, на нищо друго не се доверявам, защото от каф. чашка до чаена чаша при всеки има огромна разлика. Единствената грешка която допуснах бе, вместо да сложа течна ванилия сложих една гръцка със захар и канела и тестото ми стана по тъмно но това не е проблем. Направих и един разкошен крем за да ги напълня, но ако не станат ги хвърлям и снимки - няма и ще ви пусна рецепта за този фантастичен крем.
Отивам да чакам да втаса тестото, може би е тръгнало.
Поздрав! Марчева
04.10.2016 17:06
Албена Асенова
Албена Асенова
Няма защо,радвам се че сте харесали моя рецепта.Надявам се и на вкус да е така.
28.09.2016 23:12
marcheva14
marcheva14
Албена, това ми беше ориентир за доктора, защото аз ползвам френската суха мая и тя е 11 г. Ще си я разделя на две. Още веднъж благодаря!
28.09.2016 23:09
Албена Асенова
Албена Асенова
Ха,ха, разбира се,знам и други изкушения!
28.09.2016 23:08
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Ммм, ще ме почерпиш ли, ако ти дойда на гости с тези изкушения?
28.09.2016 23:05
Албена Асенова
Албена Асенова
На Dr.Oetker е 7 грама.
28.09.2016 23:05
marcheva14
marcheva14
Ох, Албена, едно пакетче мая е от 11 г и е за килограм и нещо брашно. Нищо, ще си се ориентирам сама. Много ми хареса рецептата и затова ти досаждам.
Благодаря!
Поздрав!
28.09.2016 23:01
Албена Асенова
Албена Асенова
Маята направо съм я забравила -едно пакетче суха.
28.09.2016 21:06
marcheva14
marcheva14
Албена, здравей!
Много добра рецепта и е добре обяснено всичко, но искам да те попитам, колко грама ти е маята.
Благодаря ти!
28.09.2016 20:20
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Ех какви са пухкави!
28.09.2016 15:55