Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Колко градуса е умерена фурна и колко време е до готовност?
11.12.2022 22:32
Потребител#192406
Потребител#192406
Здравейте, пробвах сладкиша, вместо какао подсилих шоколадовия вкус, като сложих шоколад за глазура за разкош, всичко се изяде. Преди години съм го яла с карамел отгоре.
29.07.2017 16:39
7
Маги Стоянова
Маги Стоянова
Страхотен е,редовно го правя в къщи.
07.01.2017 00:44
5
4
Потребител#173836
Потребител#173836
Великолепен сладкиш!
14.07.2016 10:08
10
54
Дори
Дори
Любимият ми сладкиш, а и на всички вкъщи. И аз го режа преди да го залея.
28.06.2016 23:00
14
27
Tania Trifonova
Tania Trifonova
Този сладкиш е любимият ни.Аз го нарязвам още горещ ,оставям го да изтине,след това го заливам с горещия сироп.Така се напоява повече, а и парчетата са дабре оформени.
19.06.2016 08:51
11
16
Мимоза
Мимоза
Във фурната е.........чакаме резултата :)
23.03.2016 14:49
8
9
Потребител#167180
Потребител#167180
Обожавам този сладкиш!
23.03.2016 09:22
3
4
Zdravka
Zdravka
Към поливката се добавя ром - супер е !
20.02.2016 16:05
24
7
Петя
Петя
Този сладкиш го правя и го имам като "Жадната монахиня "
13.01.2016 14:29
25
2
1
Дани
Дани
И аз така, но това е без значение. Важното е, че сладкиша е страхотен. Не съм го правила от доста години, но тогава когато го правехме в къщи забърквахме двойна доза за най-голямата тава, защото една доза свършваше за отрицателно време.
23.03.2016 14:23
8
7
Ellie
Ellie
Tozi sladkish go znam kato Nenasitnata Monahinya;

retzeptata si ya zapazih predi okolo 20 godini ot edin

vestnik y ot togava e vlyazla v kuhnyata na

semeystvoto mi za postoyanno. Tryabva da sum bila

12-13 godishna y beshe neustoimo za men da opitam

sladkish kopyto reklamira v imeto si da e neustoim.

Vednuj ostavih siropa po-dulgo na kotlona v rezultat

na koeto glazurata se karamelizira y se vtvurdi.

Vupreki tova ili imenno zaradi tazi migreshka

sladkishut beshe za poreden put opustoshen ot

semeystvoto mi za otritzatelno vreme.

Tova e y edna ot prichinite absolyutno vinagi da

nabojdam tzeliyat sladkish purvo s vilitza, a posle y

da go naryazvam predi da go zaleya; nyamam problemi s

naryazvaneto ako sum prekalila s vremoto za siropa, a

zaedno sus dopulnitelnoto nabotzkvane sladkishut

poema poveche sirop y e po-sochen.
30.09.2015 21:28
6
9
Майстора
Майстора
Аз първия път като го правих го дупчих с бормашина и монахинята стана дупчена. :-) хахахахахахаха
25.01.2014 16:00
23
7
eternity
eternity
Нямам думи какви глупости се пишат. Това не е пияната монахиня, която много от жените са прекръстили на някаква жадна и гладна калугерка е т.н. Това си е чисто и просто кокосов сладкиш.
Когато се охлади, блатът се нарязва на хапки, без да се дупчи. В сиропа(глазурата) се слага или ром, или ромова есенция. Веднага след заливането, обилно се наръсва с кокосови стърготини и се оставя да се стегне и да попие ароматите около 1 денонощие - най-добре в хладилник.
21.01.2014 19:42
13
23
3
Дани
Дани
Ха-ха, чисто и просто сте някъде другаде, не в темата "Ненаситната калугерка". Не знам как нещо в което няма кокос, ще се нарича кокосов сладкиш. И от какъв зор блата ще се нарязва на хапки? А, сетих се, вероятно вашият коксов сладкиш се прави така. Но това какво общо има с тази рецепта? Аз съм на 48 години, знам рецептата за този сладкиш от дете и той винаги се е наричал така. Дали ненаситна или жадна, или пък калугерка или монахиня, все тая. Жадна или ненаситна затова, защото сладкиша моментално попива сиропа. Също като една жадна калугерка, лишена от доста неща?! Повече уважение, моля! Защото заслужавате да ви се отговори по същия начин, така както започва коментара ви.
23.03.2016 14:42
20
2
Дарина
Дарина
Там е работата, че изобщо не съм го срещала като кокосов сладкиш.Монахиня и калугерка да ама кокосов......Да не говорим, че има рецепти в които отгоре го украсяват с бити белтъци.
16.03.2014 17:07
27
4
Bilqna
Bilqna
Всеки пожелание си прави рецептата и по негов вкус не знам защо има хора толкова плиткоумни,че да казват кои какво да пише и че техните рецепти са правилните.В кулинарията всеки има право да си експериментира и няма точно определени норми за спазване.
04.02.2014 11:26
33
4
виолета
виолета
Преди да се залее с сиропа трябва добре да се надупче с шиш.Добрее да се прибаж накрая в сиропа 2л,коняк или ром.
10.11.2013 01:26
8
2
Маги
Маги
Аз първия път го нарязах преди да залея и се получи много добре.
Втория път като го правих надупчих сладкиша с дървен шиш, залях го и като изстина, го нарязах. Също беше хубаво.
10.09.2013 12:33
11
2
Mima Delcheca
Mima Delcheca
Аз пък слагам в заливката капачка уиски или друг силен алкохол и става ПИЯНАТА МОНАХИНЯ!!!!
А пък заливката я слагам върху блат "Зебра"!!!!
Сванахте ли????
31.08.2013 02:04
14
4
пепито
пепито
Този сладкиш го знам като жадната монахиня,но азго сиропирам със захарен сироп и приготвям крем от масло с пудра захар и какао с които го намазвам.
24.08.2013 10:42
2
3
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Аз лично първо залях с глазурата, поизчаках да попие и тогава нарязах- както е написано в рецептата.
09.08.2013 11:14
2
reni
reni
Искам да попитам Вие режете ли сладкиша преди да се залее със заливката,понеже аз така практикувам с подобни сладкиши
09.08.2013 10:59
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Чудесен десерт. За заливка използвах прясно мляко- аз сложих 2 ч.ч., но може би с 1 1/2 ще е по-добре. Поръсих с кокос. Не успях да изчакам 1 час и вече хапвам :))))
08.08.2013 17:15
1
1