Тази рецепта коментираха

Анонимен
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря Марчела, съветите ти са ми ценни, ще са ми от полза. Тук говори и опита. Поздрави!
02.07.2017 18:52
marcheva14
marcheva14
Севдалина, за първи път да работиш бутер тесто и то с прекрасен резултат.! Тъй като аз го работя често, не обичам готово бутер тесто, но понякога ми се налага да купувам, ще ми разрешиш ли само мъничък съвет. Никога не се опитвай да го разточваш в кръгла форма тестото, това е грешка. Винаги се работи в правоъгълна и точилката е напред и назад. Така се запазват пластовете на бутер тестото. И охлаждай за по-бързо във фризер за 15 мин. Масата където работиш също я охлаждай , например с една ледено студена тенджера, която си поставила във фризера , минаваш по плота няколко пъти за да се изстуди. Това го практикувам най-вече когато е горещо, зимата не е толкова необходимо! Пуснала съм рецепта за кроасан, можеш и там да погледнеш. и то два вида, бързо бутер тесто и по-трудното, бавното. Удоволствие е да се работи това тесто. То оживява в ръцете ти.
Браво! Чудесни кроасани!
02.07.2017 14:24
1