Тази рецепта коментираха

Анонимен
Дони Ники
Дони Ники
Чудесно приготвено!
27.04.2022 15:29
Анонимен
Анонимен
Много общо описание, за съжаление! Къде трябва да се добави захарта (1 ч.ч.) и ваниловата есенция? И как така със студен крем се сглобяват корите, та те не могат да го поемат добре! Жалко, много примамлива и атрактивна снимка сте сложили, но не разбирам защо не сте описали по-подробно как да постигнем този резултат....например - колко кори да сложим преди да залеем с крема?
Извинявам се, че съм толкова пряма никого не искам да обиждам или да упреквам, само ви моля като публикувате рецепти тук бъдете по-точни и описвайте по-подробно начина на приготвяне. Благодаря ви!
02.01.2022 10:43
17
5
1
Анонимен
Анонимен
Много сте права и аз нищо не разбрах!
04.07.2023 09:44
Мира
Мира
Не разбрах как така да печем две по две корите,като се изпекат се вадят,а не се ли трошат и после как да мажем крема между тях?
25.02.2015 09:24
25
9
Бисквитка
Бисквитка
Абе вие никога ли не сте правили крем-питата, която се приготвя с кори, та се удивлявате? Наистина е вкусно и е страшно лесно. Онова с бутертестото е различно, получава се наполеон, но пак е ефектно.
04.02.2014 18:48
12
4
Мими
Мими
Много хубава рецепта. Аз също я направих и много ми хареса, както и на гостите ми. Поздравления за нея!
02.02.2014 21:08
3
2
Дани
Дани
Десерта е супер , ммм... само като си представя... вкусотия. Независимо кой, какви интерпретации може да направи със съставките на крема и с начина на печене или пък слепване на корите. Резултата винаги е превъзходен сладкиш. Подкрепям напълно Кремена Чанкова в забележката й по отношение на Мил-фой. Според мен по-правилното е Милфьой, но фой или фьой, да не задълбаваме. Милфьой сам по себе си не може да бъде десерт или какъвто и да е друг готов продукт. Никой не нарича обикновеното тесто - хляб, нито пък многолистното - Наполеон, нали? Милфьой означава хиляда листа, но ние очевидно сме по-практични, просто отбелязваме, че листата са много, а колко точно, всеки да си прецени. Във всички случаи, обаче, е грешно с името на тестото да се наричат завършени продукти. Дори и основна, то просто е част от тях.
15.01.2014 12:10
9
7
Ива
Ива
Това е един от любимите ми сладкиши, приготвям го много често.
Това , което е различно ми приготвянето ,така както аз го правя е , че преди да пека корите ги накъсвам на парченца и след това ги слагам във фурната.След като са готови корите слагам на дъното на тавата малко от тях , и върху блата изсипвам крем , и така докато не свършат продуктите.Най-отгоре завършвам с кори.
15.01.2014 09:59
7
2
Дяволски Очи
Дяволски Очи
Снощи видях рецептата, днес на обяд приготвих и вече наполовина го няма:))Превъзходна рецепта,крема е просто превъзходен и мисля, че най- вече сметаната му придава този вкус. Това става любимият сладкиш на цялото ни семейство.
06.01.2014 19:01
2
Lillilys
Lillilys
Чудесен сладкиш. Мисля, че любителите на Наполеон (като мен) ще са най–щастливи. Само ще помоля да не му давате това изкелефещено име МИЛФЛЕЙ – съвършено грешно е и звучи грозно. Чете се в краен случай МИЛ–ФОЙ (жалко, че не мога да пиша на латиница, за да ви убедя).
05.01.2014 14:02
3
reni
reni
а не става ли с кори за млечна баница - познато ни като юфка?
01.10.2013 10:10
4
3
Гергана
Гергана
Направих сладкиша.Уникален е.Крема,така приготвен е много вкусен и може да се ползва и за пълнеж на други торти и сладкиши.Корите се пекът само по две, но става много бързо.Опитайте.
15.09.2013 16:05
3
2
златиста
златиста
Правила съм го този слАдкиш,но с бутер тесто.Става като НАПОЛИОН.В КРЕМА НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ СЛАГА СМЕТАНА.ОПИТАЙ ТЕ!!!МНОГО Е ВКУСНО.
12.08.2013 17:24
3
1
Силвана
Силвана
Не съм пробвала да направя този десерт, но рецептата ми напомня на сладкиша Наполеон. Само крема е малко по-различен. Някой да го е пробвал? Споделете резултата.. :)
23.07.2013 12:14
2
2
РАДА
РАДА
ТОВА Е МИЛФЛЕЙ МНОГО Е ХУБАВЛ
20.07.2013 14:12
1
Мира
Мира
Корите се пекат всеки 2бр. по отделно. Иначе няма как да се разделят ако се пекат заедно.
22.06.2013 15:32
1
Дани
Дани
Правила съм подобен сладкиш. Да, различен е от снимката. На снимката е ред кори - крем ред кори - крем и запечено всичко заедно. В тази рецепта корите се редят в тавата за печене наведнъж като всеки две се намазват с масло и се запичат. След като се изпекат трудно могат да бъдат разделени за да се редуват с крем затова цялото количество крем се изсипва върху корите, прави се глазура или се наръсва с ядки. Сега, който е специалист по отделяне на кори може да си го направи и на пластове. Във всички случаи десерта е много вкусен и никак не е труден за изпълнение. Аз обаче, правя друг крем, в който не слагам сметана.
09.04.2013 23:23
1
1
Юлия
Юлия
В рецептата не е дадено прясното мляко
09.04.2013 22:11
3
2
Ляля
Ляля
До Аййй: Аййй, правилно е попитала Юлия за прясното мляко, защото може и да е начинаеща домакиня и да не е работила с пудинги. Или пък (като мен) да не ползва такива продукти. А пък в една добра рецепта би трябвало да са изброени всички продукти, също и количеството им.
05.02.2014 18:00
1
Аййй
Аййй
Юлия,може ли да се прави пудинг без прясно мляко?Наверно знаеш,че на пакетче пудинг се слага 0,5 л.(не лъжици)прясно мляко.
02.01.2014 18:29
2
нели тодорова
нели тодорова
добре изглежда но не разбрах корите по две ли само се пекат
09.04.2013 15:07
1
galia
galia
Като идея не е лошо, но ми се струва много трудоемко - правила съм подобно нещо, но с бутер-тесто и изглежда точно така и е много вкусно.
08.04.2013 11:48
Margoto
Margoto
Много е вкусен,но на мен също не ми се получи дебелината като на снимката.
03.02.2013 19:36