Много общо описание, за съжаление! Къде трябва да се добави захарта (1 ч.ч.) и ваниловата есенция? И как така със студен крем се сглобяват корите, та те не могат да го поемат добре! Жалко, много примамлива и атрактивна снимка сте сложили, но не разбирам защо не сте описали по-подробно как да постигнем този резултат....например - колко кори да сложим преди да залеем с крема?
Извинявам се, че съм толкова пряма никого не искам да обиждам или да упреквам, само ви моля като публикувате рецепти тук бъдете по-точни и описвайте по-подробно начина на приготвяне. Благодаря ви!
02.01.2022 10:43
17
5
1
Анонимен
Много сте права и аз нищо не разбрах!
04.07.2023 09:44
Мира
Не разбрах как така да печем две по две корите,като се изпекат се вадят,а не се ли трошат и после как да мажем крема между тях?
25.02.2015 09:24
25
9
Бисквитка
Абе вие никога ли не сте правили крем-питата, която се приготвя с кори, та се удивлявате? Наистина е вкусно и е страшно лесно. Онова с бутертестото е различно, получава се наполеон, но пак е ефектно.
04.02.2014 18:48
12
4
Мими
Много хубава рецепта. Аз също я направих и много ми хареса, както и на гостите ми. Поздравления за нея!
02.02.2014 21:08
3
2
Дани
Десерта е супер , ммм... само като си представя... вкусотия. Независимо кой, какви интерпретации може да направи със съставките на крема и с начина на печене или пък слепване на корите. Резултата винаги е превъзходен сладкиш. Подкрепям напълно Кремена Чанкова в забележката й по отношение на Мил-фой. Според мен по-правилното е Милфьой, но фой или фьой, да не задълбаваме. Милфьой сам по себе си не може да бъде десерт или какъвто и да е друг готов продукт. Никой не нарича обикновеното тесто - хляб, нито пък многолистното - Наполеон, нали? Милфьой означава хиляда листа, но ние очевидно сме по-практични, просто отбелязваме, че листата са много, а колко точно, всеки да си прецени. Във всички случаи, обаче, е грешно с името на тестото да се наричат завършени продукти. Дори и основна, то просто е част от тях.
15.01.2014 12:10
9
7
Ива
Това е един от любимите ми сладкиши, приготвям го много често.
Това , което е различно ми приготвянето ,така както аз го правя е , че преди да пека корите ги накъсвам на парченца и след това ги слагам във фурната.След като са готови корите слагам на дъното на тавата малко от тях , и върху блата изсипвам крем , и така докато не свършат продуктите.Най-отгоре завършвам с кори.
15.01.2014 09:59
7
2
Дяволски Очи
Снощи видях рецептата, днес на обяд приготвих и вече наполовина го няма:))Превъзходна рецепта,крема е просто превъзходен и мисля, че най- вече сметаната му придава този вкус. Това става любимият сладкиш на цялото ни семейство.
06.01.2014 19:01
2
Lillilys
Чудесен сладкиш. Мисля, че любителите на Наполеон (като мен) ще са най–щастливи. Само ще помоля да не му давате това изкелефещено име МИЛФЛЕЙ – съвършено грешно е и звучи грозно. Чете се в краен случай МИЛ–ФОЙ (жалко, че не мога да пиша на латиница, за да ви убедя).
05.01.2014 14:02
3
reni
а не става ли с кори за млечна баница - познато ни като юфка?
01.10.2013 10:10
4
3
Гергана
Направих сладкиша.Уникален е.Крема,така приготвен е много вкусен и може да се ползва и за пълнеж на други торти и сладкиши.Корите се пекът само по две, но става много бързо.Опитайте.
15.09.2013 16:05
3
2
златиста
Правила съм го този слАдкиш,но с бутер тесто.Става като НАПОЛИОН.В КРЕМА НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ СЛАГА СМЕТАНА.ОПИТАЙ ТЕ!!!МНОГО Е ВКУСНО.
12.08.2013 17:24
3
1
Силвана
Не съм пробвала да направя този десерт, но рецептата ми напомня на сладкиша Наполеон. Само крема е малко по-различен. Някой да го е пробвал? Споделете резултата.. :)
23.07.2013 12:14
2
2
РАДА
ТОВА Е МИЛФЛЕЙ МНОГО Е ХУБАВЛ
20.07.2013 14:12
1
Мира
Корите се пекат всеки 2бр. по отделно. Иначе няма как да се разделят ако се пекат заедно.
22.06.2013 15:32
1
Дани
Правила съм подобен сладкиш. Да, различен е от снимката. На снимката е ред кори - крем ред кори - крем и запечено всичко заедно. В тази рецепта корите се редят в тавата за печене наведнъж като всеки две се намазват с масло и се запичат. След като се изпекат трудно могат да бъдат разделени за да се редуват с крем затова цялото количество крем се изсипва върху корите, прави се глазура или се наръсва с ядки. Сега, който е специалист по отделяне на кори може да си го направи и на пластове. Във всички случаи десерта е много вкусен и никак не е труден за изпълнение. Аз обаче, правя друг крем, в който не слагам сметана.
09.04.2013 23:23
1
1
Юлия
В рецептата не е дадено прясното мляко
09.04.2013 22:11
3
2
Ляля
До Аййй: Аййй, правилно е попитала Юлия за прясното мляко, защото може и да е начинаеща домакиня и да не е работила с пудинги. Или пък (като мен) да не ползва такива продукти. А пък в една добра рецепта би трябвало да са изброени всички продукти, също и количеството им.
05.02.2014 18:00
1
Аййй
Юлия,може ли да се прави пудинг без прясно мляко?Наверно знаеш,че на пакетче пудинг се слага 0,5 л.(не лъжици)прясно мляко.
02.01.2014 18:29
2
нели тодорова
добре изглежда но не разбрах корите по две ли само се пекат
09.04.2013 15:07
1
galia
Като идея не е лошо, но ми се струва много трудоемко - правила съм подобно нещо, но с бутер-тесто и изглежда точно така и е много вкусно.
08.04.2013 11:48
Margoto
Много е вкусен,но на мен също не ми се получи дебелината като на снимката.
Извинявам се, че съм толкова пряма никого не искам да обиждам или да упреквам, само ви моля като публикувате рецепти тук бъдете по-точни и описвайте по-подробно начина на приготвяне. Благодаря ви!
Това , което е различно ми приготвянето ,така както аз го правя е , че преди да пека корите ги накъсвам на парченца и след това ги слагам във фурната.След като са готови корите слагам на дъното на тавата малко от тях , и върху блата изсипвам крем , и така докато не свършат продуктите.Най-отгоре завършвам с кори.