Много добра рецепта. Много добре обяснено всичко и заека стана чудесен на вкус. За първи път усетих истинския вкус на месото/нежен и много хубав/, защото винаги в рецептите има много зеленчуци и подправки, които го овкусяват. Аз промених маринатата, като сложих само 50 мл. оцет и след като поизстина прибавих 4 с. л. мед. Месото беше чудесно овкусено. По време на печенето го завъртахме на четирите страни/през около 10 мин и го намазвах със смес от зехтин, накълцани прясна мащерка и риган. Резултатът е чудесен. Да ви е сладко.
Относно соса, поставих фолиева тавичка с няколко парченца бекон/сланина, за да не изгаря соса/ в грила под заека.
09.05.2021 20:52
Зори
Много Ви благодаря за отговора :)
12.06.2018 08:38
1
Зори
Бихте ли предложили идея, как точно да се събира този сос, който се изтича при печенето? Той със сигурност е много вкусен и би било жалко, да се прахосва.
08.06.2018 16:23
1
1
Джина Димитрова
Когато се пече на шиш ,отстрани се слага съдче,например тавичка ,но да не е в огъня и когато го мажете я поднасяте под зайчето,така ,че хем го мажете,хем се стича в тавата.Внимавате обаче да не се изгорите.Или някой го подържа отдолу на шиша ,а вие го мажете и се стича едновременно.
Относно соса, поставих фолиева тавичка с няколко парченца бекон/сланина, за да не изгаря соса/ в грила под заека.