Мекичко тесто

Мекичко тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
30/12/2019
"Лесна рецепта за универсално тесто, което за нула време да се превърне в пици или мекици"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 942
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтворете маята в малко количество топла вода и оставете настрани за 10 минути докато се образуват балончета.

След това се смесват останалите продукти и се меси тесто, което се оставя да втаса. Трябва да се получи хубаво мекичко тесто.

Оставя се да втаса поне 30 минути или повече.

Готовото тесто използваме за мекиците на баба например.

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Дани
Дани
20.04.2013 10:19
Средно ниво на глутен? Брашно тип 500 е с високо съдържание на глутен. Какво трябва да е брашното - тип 700, от което се прави хляб "Добруджа" и което е изключителна рядкост да се намери на дребно в търговската мрежа, брашно тип 1150 - типово, или 1350? Какво точно?
1
0
милена
милена
20.04.2013 00:48
Ако жълтъкът е 13грама, няма ли да стане тесто?
2
0
кремена
кремена
07.04.2012 19:30
идеята му е да е универсално тесто - ако искаш го пържи, ако искаш го изпечи на питки...
0
0