Пълнен патладжан с извара, кашкавал и яйце

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121992
29/06/2018
"Вие патладжани ни дайте, знаем как да ги приготвим с най-вкусната плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр. средно големи
  • сол - щипка
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр. (малък размер)
  • за пълнежа
  • кашкавалена извара - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - щипка
  • чесън на прах - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се изпичат във фурната.

Всеки патладжан се разрязва внимателно на две и се посолява лекичко. С вилица леко се разкъсва месестата част и обръщаме половинките да се отцеди горчивата вода. След 15 минути ги обръщаме и подреждаме в тавичка.

За плънката настъргваме кашкавала и смесваме с кашкавалената извара, яйцата, чесъна на прах и 1 супена лъжица зехтин. Разбъркваме.

С получената смес пълним разполовените патладжани, поливаме ги леко със зехтин и слагаме за 10 минути в предварително загрята фурна.

Изваждаме полуизпечените пълнени патладжани и във всяка половинка правим вдлъбнатина, в която чупваме по едно малко яйце.

Връщаме обратно във фурната, колкото да се стегнат леко яйцата. Целта е жълтъкът да остане леко течен.

Сервираме пълнените патладжани със свежа зелена салата, чери доматчета и чеснов сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар