Универсален домашен жълт крем за торти, понички и еклери

IvanovaIvanova
Чирак
45
119
58
110
Универсален домашен жълт крем за торти, понички и еклери1 / 4
03/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви10 мин.
Общо25 мин.
"За майстори, за начинаещи сладкари и за обикновените лакомници - изпитана рецепта за жълт крем за торти, понички и еклери"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да се свари.

След като се свари отделете 200 мл. от него и го оставете да изстине.

Ако нямате ванилия на ампула може да използвате 2 ванилии на прах.

Разбийте яйцата с вилица и добавете към тях изстиналото отделено мляко.

След това добавете и брашното и бъркайте докато се получи гладка смес, не трябва да остават буци брашно.

Сипете захарта в млякото, добавете и ванилията. Включете котлона и сложете млякото отново.

Като започне да бълбука млякото сипете яйчено-брашнената смес при непрекъснато бъркане.

Бъркайте докато се сгъсти крема и след това свалете от котлона.

Добавете кравето масло към крема и бъркайте докато се разтопи.

Получава се разкошен домашен крем за вашите торти, сладкиши, понички и еклери.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: