Универсален домашен жълт крем за торти, понички и еклери

Н. ИвановаН. ИвановаНовак392724
03/07/2018
"За майстори, за начинаещи сладкари и за обикновените лакомници - изпитана рецепта за жълт крем за торти, понички и еклери "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 366
  • Преглеждания за месеца511
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да се свари.

След като се свари отделете 200 мл. от него и го оставете да изстине.

Ако нямате ванилия на ампула може да използвате 2 ванилии на прах.

Разбийте яйцата с вилица и добавете към тях изстиналото отделено мляко.

След това добавете и брашното и бъркайте докато се получи гладка смес, не трябва да остават буци брашно.

Сипете захарта в млякото, добавете и ванилията. Включете котлона и сложете млякото отново.

Като започне да бълбука млякото сипете яйчено-брашнената смес при непрекъснато бъркане.

Бъркайте докато се сгъсти крема и след това свалете от котлона.

Добавете кравето масло към крема и бъркайте докато се разтопи.

Получава се разкошен домашен крем за вашите торти, сладкиши, понички и еклери.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар