Начин на приготвяне
Сложете млякото да се свари.
След като се свари отделете 200 мл. от него и го оставете да изстине.
Ако нямате ванилия на ампула може да използвате 2 ванилии на прах.
Разбийте яйцата с вилица и добавете към тях изстиналото отделено мляко.
След това добавете и брашното и бъркайте докато се получи гладка смес, не трябва да остават буци брашно.
Сипете захарта в млякото, добавете и ванилията. Включете котлона и сложете млякото отново.
Като започне да бълбука млякото сипете яйчено-брашнената смес при непрекъснато бъркане.
Бъркайте докато се сгъсти крема и след това свалете от котлона.
Добавете кравето масло към крема и бъркайте докато се разтопи.
Получава се разкошен домашен крем за вашите торти, сладкиши, понички и еклери.
Коментари
Тогава крема е маслен?
Приготвя се бързо, лесно и с минимум продукти. Превъзходен вкус! Благодаря! ☺️