Фокача с розмарин, маслини и чесън

04/07/2018
"Ароматно обещание за вкусно похапване "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Добавете маята, солта и 4 с.л. зехтин. Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Покрийте тестото и го оставете да втаса и удвои обеме си.

Готовото тесто разточете на кора и поставете в тава застлана с домакинска хартия за печене.

Поръсете със зехтин и гарнирайте с маслини без костилки, скилидки чесън, розмарин и парченца доматки.

Поръсете с морска сол.

Изпечете в загрята фурна до златисто.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#207731
Обожавам този тип фокача
1
0