Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с артишок, риба тон и шунка

Пица с артишок, риба тон и шунка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пица с артишок, риба тон и шунка6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Омръзна ли ви обичайната домашна пица? Опитайте тази идея и ще се насладите на нов и невероятен вкус!"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 300 г
  • риба тон - 180 г филе от консерва в зехтин
  • шунка - 180 г слайс
  • артишок - 4 - 5 глави
  • доматена паста - 1/2 ч.ч.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • чушки - 3 бр. печени, мариновани, зелени
  • кашкавал - 160 г
  • маслини - 1 шепа
  • босилек - 3 - 4 щипки сух
  • риган - 2 - 3 щипки сух
  • сол
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва върху набрашнен плот. От тестото може да направите една голяма семейна пица или две по-малки.

Прехвърляме в намазаната с олио и поръсена с брашно тавичка.

Смесваме доматената паста с малко зехтин от консервата риба тон и намазваме пицата, като по края се оставя два пръста ръбче, което трябва да остане ненамазано.

Разпределяме равномерно върху пицата шунката на слайсове, рибата тон, нарязаните на едри парчета глави артишок, нарязваните на ленти киселите краставички и печените мариновани зелени чушки, настъргания кашкавал и целите маслини.

Поръсваме със стритите сухи подправки – риган и босилек на вкус, поливаме със струйка зехтин, останала от консервата риба тон и пъхаме пицата в предварително нагорещена на максимална температура фурна, на средна решетка и включен вентилатор.

Пече се до готовност, докато стане хрупкава по краищата – в моя случай около 15 минути, при температура на фурната 240 градуса.

Пицата се нарязва на порциони парчета и се сервира гореща с добре изстудена бира или бяло винце.

Пицата с артишок, риба тон и шунка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: