Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с риба тон и моцарела

Пица с риба тон и моцарела

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3635k1k2k1
Пица с риба тон и моцарела
Снимка: Juliya
1 / 3
04/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Пица с риба тон и моцарела може да гарнираме с домашен чеснов сос."

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • зехтин екстра върджин - 1 с.л.
  • брашно - 1, 5 ч.ч.
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • за плънката
  • риба тон - 150 г филе в собствен сос
  • доматен сос - 3 - 5 с.л.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • черни маслини - 8 бр.
  • моцарела - 125 г настъргана
  • чедър - 50 г настърган
  • червен лук - 1/2 глава
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • босилек - 1/2 ч.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете от брашното, водата, зехтина, захарта, солта и сухата мая мекото тесто и го оставете на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).

През това време пригответе плънката.

Нарежете червения лук на тънките полуколелца, а чушките и маслините на парчета.

Отцедете рибата тон.

Готовото тесто за пица издърпайте с пръсти, докато получите плоска и кръгла форма, и намажете повърхността с доматения сос.

Равномерно разпределете лука, чушките, чедъра и босилека.

Печете пицата в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 10 минут.

След това я извадете, разпределете рибата тон, моцарелата, маслините и ригана и печете още 5-10 минути.

Приготвената по този начин пицата с риба ще бъде сочна и с хрупкава коричка.

Пица с риба тон и моцарела може да гарнираме с домашен чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Страхотна, важен след приготвянето крайният резултат, а той е възхитителен, на момента се консумира с удоволствие ?
04.06.2023 17:28
1