Начин на приготвяне
Замесете от брашното, водата, зехтина, захарта, солта и сухата мая мекото тесто и го оставете на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).
През това време пригответе плънката.
Нарежете червения лук на тънките полуколелца, а чушките и маслините на парчета.
Отцедете рибата тон.
Готовото тесто за пица издърпайте с пръсти, докато получите плоска и кръгла форма, и намажете повърхността с доматения сос.
Равномерно разпределете лука, чушките, чедъра и босилека.
Печете пицата в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 10 минут.
След това я извадете, разпределете рибата тон, моцарелата, маслините и ригана и печете още 5-10 минути.
Приготвената по този начин пицата с риба ще бъде сочна и с хрупкава коричка.
Пица с риба тон и моцарела може да гарнираме с домашен чеснов сос.
Коментари