Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с риба тон

Домашна пица с риба тон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашна пица с риба тон
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ароматът на тази пица ще събере всички в кухнята още преди пицата да е излязла от фурната"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • суха мая - 1/4 ч.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • риба тон - 1 голяма консерва
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • босилек - 1 ч.л., сух
  • кашкавал - 200 г
  • каперси - 1 щепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресятото брашно, солта, захарта, маята и 2 с.л. от зехтина.

Наливаме водата и замесваме тесто. Оставяме да втаса за 2 часа.

Разточваме на тънко тестото и прехвърляме в предварително намазнена тава.

Доматеното пюре разбъркваме с босилека и останалия зехтин и мажем върху тестото.

Отгоре разпределяме рибата от консервата и лука, нарязан на полумесеци.

Запичаме за кратко в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Вадим и поръсваме с настъргания кашкавал, каперсите и допичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси
Люси
Красиво!
30.11.2015 20:10
2