Начин на приготвяне
Пица с блат от риба тон - идеалната пица без брашно.
Сложете добре отцедената риба тон в блендер заедно с яйцата, щипка сол, лъжичка сушен риган и две щипки черен пипер. Разбийте на средни обороти и разстелете получената гъста кашичка в намазнена тава, като хубаво загладите с обратната страна на лъжица. Може да направите един голям кръгъл блат за пица или два по-малки.
Също така може да печете върху хартия за печене или в силиконова форма без никаква мазнина.
Пъхнете в загрята на 220 градуса фурна за 15 минути или до златист загар.
През това време накълцайте лука и чесъна. Настържете домата и сложете всичко в касерола на огъня. Идеята е в соса да няма мазнина и да се вари, а не да се пържи, затова не слагаме олио. Овкусете със сол, риган или провансалски билки и гответе до сгъстяване за около 5-6 минути.
Нарежете тиквичката на много тънки полумесеци.
Когато блата за пицата е готов, извадете от фурната и намажете с доматения сос, отгоре подредете тиквичките и настържете кашкавала.
Печете, докато кашкавала се разтопи и хване лек загар. Тиквичките са много тънки и леко омекват, но идеята е да се запазят свежи (използвайте млади и хрупкави зелени тиквички).
Поднесете вкусната и здравословна пица, докато е топла. Уникално вкусна! Идеален вариант за безглутенова пица или кето пица.