Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювеч»Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Славянски гювеч с кайма на Иван Звездев
Снимка: Peti
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Топъл или студен - този славянски гювеч с кайма е вкусен всякак, в което може да се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г смляно
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава голяма
  • чушки - 3 бр. едри червени
  • чушки - 3 бр. едри зелени
  • домати - 3 бр.
  • магданоз
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука. Нарязваме го на ситно и го запържваме за кратко в 5 с.л. олио, което предварително сме сгорещили.

Почистваме чушките и ги режем на едри парченца. Чушките, които използвах, са от едрите, хубаво е да се усещат вътре в ястието. След кратко запържване на лука, добавяме чушките вътре. Задушаваме чушките, като бъркаме често. Готови са, след като са поомекнали.

Добавяме ориза и разбъркваме. Каймата я слагаме в купичка и омачкваме добре, като към нея слагаме 1/3 ч.ч. вода. Прибавяме каймата към зеленчуците в тигана и разбъркваме. Трябва каймата да стане ронлива и да си промени цвета.

Нарязваме един от доматите на много ситно и го прибавяме и него при другите продукти в тигана. Разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме на ситно магданоз и него слагаме вътре и разбъркваме, за да овкусим добре.

Прехвърляме всичко в малка тава и наливаме 3 ч.ч. топла вода. Нарязваме на шайби останалите два домата и ги подреждаме един до друг върху ястието. Най-отгоре поливаме с 4 с.л олио.

Печем на 200 градуса до готовност. Оризът трябва да си поеме водата и доматките да се запекат. Супер вкусно и леко ястие. Да ви е сладко!

Рецептата е от предаването на Иван Звездев отпреди години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: