Хек с картофи и грах

08/07/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Без пържене, без опушване - най-вкусният хек се прави на фурна, а точната рецепта ще намерите тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистете и нарежете на филета 5-6 см. Запържете ги леко в тенджера, с олио и зехтин, оваляни в брашно. Готовата риба извадете настрана.

Нарежете, лука, чесъна, чушката и моркова и ги запържете там. Налейте виното, червения и черен пипер и около 400 мл топла вода.

Оставете на слаб огън така да поврят зеленчуците, докато обелите и нарежете картофите.

Добавете ги в тенджерата, изсипете и замразеният грах и когато ястието отново заври добавете рибата.

Долейте още малко топла вода, колкото леко да покрие продуктите. Посолете на вкус и оставете яхнията с риба да ври до готовност на картофите, около 20 минути.

Поднесете яхнията с нарязана мента.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар