Начин на приготвяне
Рибата почистете и нарежете на филета 5-6 см. Запържете ги леко в тенджера, с олио и зехтин, оваляни в брашно. Готовата риба извадете настрана.
Нарежете, лука, чесъна, чушката и моркова и ги запържете там. Налейте виното, червения и черен пипер и около 400 мл топла вода.
Оставете на слаб огън така да поврят зеленчуците, докато обелите и нарежете картофите.
Добавете ги в тенджерата, изсипете и замразения грах и когато ястието отново заври добавете хека.
Долейте още малко топла вода, колкото леко да покрие продуктите. Посолете на вкус и оставете яхнията с риба да ври до готовност на картофите, около 20 минути.
Поднесете яхнията с нарязана мента.
Хекът с картофи и грах е готов.