Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхнии»Хек с картофи и грах

Хек с картофи и грах

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Хек с картофи и грах
Снимка: Таня Левенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Без пържене, без опушване - най-вкусният хек се прави на фурна, а точната рецепта ще намерите тук"

Необходими Продукти

  • хек - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. /малък/
  • картофи - 500 г
  • грах - 300 г/замразен/
  • бяло вино - 60 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистете и нарежете на филета 5-6 см. Запържете ги леко в тенджера, с олио и зехтин, оваляни в брашно. Готовата риба извадете настрана.

Нарежете, лука, чесъна, чушката и моркова и ги запържете там. Налейте виното, червения и черен пипер и около 400 мл топла вода.

Оставете на слаб огън така да поврят зеленчуците, докато обелите и нарежете картофите.

Добавете ги в тенджерата, изсипете и замразения грах и когато ястието отново заври добавете хека.

Долейте още малко топла вода, колкото леко да покрие продуктите. Посолете на вкус и оставете яхнията с риба да ври до готовност на картофите, около 20 минути.

Поднесете яхнията с нарязана мента.

Хекът с картофи и грах е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: