Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи Дюшезъ (Ретро рецепта)

Картофи Дюшезъ (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Картофи Дюшезъ (Ретро рецепта)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Много ефектни и много вкусни, при това супер лесни за готвене"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • яйца - 2 бр. + 1 за намазване
  • сол
  • захар - 1 - 2 бучки счукана
  • каймак - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте много добре. разбъркайте ги с яйцата, солта, захарта, каймака. Омесете добре тестото и оставете да се охлади.

Разточете го на кора с дебелина 1 см. Нарежете от него колелца с помощта на винена чаша. Може отгоре им да направите леки шарки с вилица.

Намажете ги с разбито яйце, след като ги наредите в подмазнена тава и ги изпечете до зачервяване.

Източник:Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: