Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пълнени омлети на фурна

Пълнени омлети на фурна

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
85742457
Пълнени омлети на фурна2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Омлети сме яли всякакви, но честно да ви кажем, пълнените са ни слабост - а вие какви предпочитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сол
  • чушки - 1 зелена пиперка + 1 червена пиперка
  • лук - 1 гл.стар
  • колбас - 200 г (може и без него)
  • гъби - 5 - 6
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • масло - 3 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата и млякото правим 4 омлета, като предварително разпределяме сместа, за да се получат еднакви по големина омлети.

Нарязваме пиперките на ивички или на ситно, лука - на полумесеци или на ситно, гъбите - на ивички, и ги задушаваме в 3 с.л. краве масло.

Когато се поизпари водата от тях, добавяме натрошеното сирене. При необходимост добавяме сол, но предварително да се опита за сол.

Готовата, задушена плънка разпределяме на всеки от омлетите и прегъваме на две. Редим ги в малка тавичка, поливаме със смес от майонеза и горчица, поръсваме със настърган кашкавал.

Запичаме за кратко време във фурна до разтичане или леко порозовяване на кашкавала.

Да ви е вкусно!

п.п. Може да се изпълни и със други продукти в зависимост от въображението и наличността в момента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
44
32
21
10
Дай твоята оценка: